Prepovedane mitološke ljubezni

Foto: Žiga Koritnik, LGL Ljubljana
Foto: Žiga Koritnik, LGL Ljubljana
Nocojšnja lutkovna predstava v Lutkovnem gledališču ne bo namenjena otrokom, temveč odraslim. Prepovedane ljubezni, predstavo, nastalo po motivih antičnih mitov Narciso in Eho, Dedeal in Ikar, Pazifea in Pigmalion, si lahko ogledate ob 20. uri.
Oglej si celoten članek

V predstavi boste spoznali tragične usode znanih junakov iz grške mitologije: izumitelja Dedala, katerega sin Ikar poleti previsoko k soncu,  kiparja Pigmailiona, zaljubljenega v svojo stvaritev, kraljico Pasifajo, ki v ljubezni z božanskim bikom spočne in rodi Minotavra, ter v svoj odsev zagledanega Narcisa.

Predstavo podpisuje Silvan Omerzu kot režiser in likovnik ter nosi njegov prepoznavni podpis: asketsko, a plemenito likovno podobo, minimalizem pri animaciji različnih lutk in usodnost dogodkov, v katere junake žene njihovo srce.

Za vstopnico boste odšteli 5,50 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.