Sestavine:
- 350 g rezancev
- 1/4 zeljne glave
- 1 jabolko
- 1 čebula
- 5 rezin slanine
- 2 noževi konici kumine (mlete)
- 3 žlice masla
- nekaj vode, kjer smo skuhali testenine
- sončnično olje
- 1 šop drobnjaka
- sol
- poper
Priprava:
- Za pražene rezance z zeljem in slanino zeljni glavi odstranimo zunanje liste in steblo ter jo narežemo na majhne kocke.
- Olupimo jabolko, odstranimo peške in ga narežemo na tanke krhlje. Rezance skuhamo v osoljeni vodi in jih nato prelijemo z ledeno vodo.
- Medtem narežemo čebulo na majhne kocke, slanino pa na trakove. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo čebulo in slanino.
- Dodamo zelje in kumino ter ju na kratko popražimo. Nato dodamo ca. 10 žlic vode, v kateri smo kuhali testenine, rezance, maslo in jabolčne krhlje.
- Vse skupaj na kratko zavremo, večkrat premešamo in dobro začinimo s soljo in poprom.
- Pražene rezance z zeljem in slanino damo na ogrete krožnike in jih okrasimo s sveže nasekljanim drobnjakom.
Nasvet:
Vegetarijanci si lahko pražene rezance z zeljem pripravijo seveda brez slanine. Tudi brezmesna različica je izvrstna.