Pražen riž s piščancem

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Pražen riž s piščancem in zelenjavo lahko pripravite tudi vnaprej in ga za malico vzamete s seboj v službo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 piščančje prsi
  • 400 g riža
  • 200 g zelenjave (po želji, lahko tudi zamrznjene)
  • 100 g koruze
  • 2 mladi čebulici
  • 2 jajci
  • 4 žlice sojine omake
  • 1 žlica omake iz ostrig
  • 1/2 čilija
  • 4 žlice olja
  • 4 vejice koriandra
  • sezam (za posip)

Priprava:

  • Za pražen riž s piščancem in zelenjavo piščančje prsi najprej narežemo na manjše kose, mlado čebulico pa na tanke kolobarje.
  • Če je zelenjava zamrznjena, jo odmrznemo, sicer jo samo narežemo na koščke. Riž skuhamo po navodilih na embalaži in dobro odcedimo. V voku segrejemo olje ter popečemo piščanca in riž. Dodamo zelenjavo.
  • Takoj ko je zelenjava vroča, vmešamo jajca in pustimo, da zakrknejo. Začinimo s sojino omako, omako iz ostig in čilijem.
  • Pražen riž s piščancem in zelenjavo napolnimo v skodelice in okrasimo s svežim koriandrom ali baziliko ter posujemo s sezamom.

več jedi z rižem poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.