Pravljično Čarobno srebro

Foto: Kinodvor
Foto: Kinodvor
V sklopu Tedna nordijskega filma za otroke in mlade - Frikadele, bodo ob 10. uri v Kinodvoru predvajali film Čarobno srebro (Julenatt i Blåfjell).
Oglej si celoten članek

Zasnežena zimska pripoved o ljudstvu modrih in rdečih palčkov. Visoko v norveških gorah živi skupnost modrih palčkov. Skrbijo za to, da se dan prevesi v noč, pri čemer jim pomaga čarobno srebro. Palčki čez dan brezskrbno tekajo po snežnih pobočjih, le mala princesa Modra vrtnica se boji oditi na plano, saj se gora, v kateri se skrivajo, ob mraku nepreklicno zapre. Nekega dne pa ukradejo čarobni srebrn zaklad in na svetu zavlada večna noč. Bo princesa uspela premagati svoje strahove in se podati v dolino med ljudi, da reši svet teme in povrne palčkom, kar jim pripada? Film se odlikuje z igro in režijo, ki prepričljivo pričara pravljičnost, kakršno poznamo iz ljudskih pripovedk.

Pred vsakim filmom bodo na Frikadelah predvajali še kratki animirani film Mesne kroglice (Köttbullarna), ki govori o mladi mesni kroglici, ki skupaj z družino raziskuje svet in na simpatičen način načenja teme o vrednotah in čustvih.

Za vstopnico boste odšteli tri evre.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.