"Pravi čas za tetoviranega predsednika"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Potetovirani Vladimir Franz želi kandidirati za predsednika.
Oglej si celoten članek

Vladimir Franz, profesor drame na prestižni češki univerzi, slikar in operni skladatelj, je zbral 88.388 podpisov – potrebnih je najmanj 50 tisoč –, s katerimi gre v uradni boj za predsednika Češke. Na volitvah januarja prihodnje leto se bo 53-letni Franz, ki ima 90 odstotkov telesa pokritega s tetovažami, potegoval za stolček predsednika v odhajanju Václava Klausa.

Neodvisni kandidat Franz, ki ima tudi doktorat iz prava, se s politiko v prejšnjem komunističnem režimu ni želel pečati, zdaj pa je prišel pravi čas, je prepričan. Zagovarja strpnost, človekove pravice, demokracijo in spodbujanje iskanja alternativnih virov energije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.