Postrv v ajdovi moki

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Jeste dovolj rib? Namig, kako pripraviti okusno postrv, poiščite spodaj.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 postrvi
  • 15 dag ajdove moke
  • 150 ml mleka
  • olje (za cvrtje)
  • sol
  • poper
  • sok limone

Priprava:

  • Za postrvi v ajdovi moki najprej očistimo ribe ter naredimo fileje. Fileje pokapamo z limoninim sokom ter popopramo. V globok krožnik damo mleko in ga posolimo. Vanj pomočimo postrvi, ki jih nato povaljamo v ajdovi moki.
  • Na ponvi segrejemo olje in v njem ocvremo postrvi, na vsaki strani pečemo okoli 3-4 minute (postrvi so gotove, ko oči postanejo bele).
  • Postrvi v ajdovi moki postrežemo z zelenjavo ali krompirjem in jih okrasimo z rezinami limone in z vejicami timijana.

Nasvet:

Postrvi v ajdovi moki lahko spečemo tudi cele in ni nujno, da delamo fileje.

več receptov za ribje jedi poiščite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.