Potrebujete:
- 80 dag krompirjevih njokov
- maslo
- olivno olje
- 50 dag šampinjonov
- 2 majhni čebuli
- peteršilj
- 1 dl smetane (za kuhanje, kisle ali sojine)
- parmezan
- sol
- poper
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.
Priprava:
- Njoke skuhajte v osoljenem kropu, jih odcedite in zabelite s koščkom masla.
- Šampinjone očistite in jih narežite na četrtine.
- Čebuli olupite in narežite na tanka kolesca.
- Na olivnem olju popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte šampinjone, solite in gobice pražite oziroma dušite toliko časa, da se zmehčajo in vsa tekočina izpari.
- Šampinjone začinite s poprom ter vmešajte nasekljan peteršilj in smetano.
- V večji ponvi segrejte košček masla. V ponev stresite njoke in jih pražite in popecite, da se nekoliko zlato rjavo obarvajo.
- Njoke obložite z gobicami in postrezite s parmezanom.
Dober tek!