Polpetki iz krompirja in bučk

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Polpetki iz krompirja in bučk teknejo s smetanovo omako s česnom ali čemažem, lahko pa jih ponudite tudi kot prilogo h gobam ali mesu.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 500 g krompirja (mokastega, kuhanega, olupljenega)
  • 300 g bučk
  • 300 g skute
  • česen
  • sol
  • zelišča

Priprava:

  • Za hlebčke iz krompirja in bučk najprej naribamo že kuhan in ohlajen krompir. Bučke operemo in prav tako naribamo.
  • Vse skupaj zmešamo s skuto in začimbami. Iz tega oblikujemo hlebček in paniramo v moki, jajcu in drobtinah. Ocvremo. Položimo na papirnato brisačo, da se dobro odcedi.
  • Hlebčke postrežemo s česnovo ali čemaževo omako.

več jedi z bučkami poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.