Polovica žensk ima raje svobodo kot otroke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Petina žensk se s partnerjem ne more dogovoriti, kdaj je najprimernejši čas za prvega otroka, skoraj polovica pa jih ne želi imeti otrok, ker jim je pomembnejša lastna svoboda.
Oglej si celoten članek

Vse več žensk prestavlja družinsko življenje in otroke, saj se želijo osredotočiti na kariero in denar ter uživati v skupnem času s partnerjem, so pokazali rezultati nedavne raziskave. Kar 22 odstotkov vprašanih žensk se s partnerjem ne more uskladiti, kdaj je primeren čas za otroka, 36 odstotkov žensk pa niti ne ve, če si sploh želijo imeti potomce. V raziskavo, ki jo je izvedla revija Red, je bilo zajetih tri tisoč žensk, starih med 28 in 45 let, poroča britanski Daily Mail. Več kot polovica žensk je dejala, da o otrocih ne razmišljajo, ker še niso našle gospoda Pravega. To pa jim daje občutek, kot bi bile neplodne, zato nekatere resno razmišljajo, da bi dale zamrzniti svoja jajčeca, druge pa želijo obiskati banko sperme.

"Čustvena neplodnost je vse pogostejša. To pomeni, da si niste same izbrale, da še nimate otrok, za to je krivo dejstvo, da še niste srečale gospoda Pravega, ali pa si vaš partner ne želi naraščaja," je pojasnila Brigid Moss, urednica zdravja pri reviji Red. Čeprav strokovnjaki stalno opozarjajo, da je najboljši čas za prvega otroka pred 35. letom, pa veliko žensk na to ni pripravljenih tako čustveno kot finančno, je dodala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.