Polnočna juha s kislim zeljem

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ob polnoči se pogrejte s slastno polnočno juho s kislim zeljem, ki vas bo pocrkljala in popeljala v novo leto.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 30 dag paradižnikovega pireja
  • 25 dag mletega mesa
  • 2 čebuli (olupljeni in narezani na kocke)
  • 1 strok česna
  • 4 žlice slanine (narezane na kocke)
  • 20 dag kislega zelja
  • 1 kisla kumarica
  • 600 ml mesne juhe
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1/2 žličke kumine
  • 1 žlica čilija v prahu
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • 1 kozarček brinovega žganja
  • 6 žlic kisle smetane
  • 2 žlici drobnjaka (narezanega na obročke)

Priprava:

Za polnočno juho s kislim zeljem v posodi za dušenje popražimo mleto meso, česen, čebulo in slanino. Dodamo kislo zelje in pustimo, da se rahlo praži.

Dodamo paradižnikov pire in nekajkrat premešamo. Zalijemo z mesno juho in na kratko prekuhamo. Kisle kumarice narežemo na kocke in jih dodamo v juho. Dodamo brinovo žganje, sol, poper, čili in preostale začimbe.

Juho še vročo postavimo na mizo, še prej pa primešamo kislo smetano ter polnočno juho s kislim zeljem posipamo z drobnjakom.

Nasvet:

Za polnočno juho uporabite prekajeno slanino, saj juhi doda še posebej fino noto.

VEČ KULINARIČNIH IDEJ ZA SILVESTROVO NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.