Sestavine:
- 30 dag paradižnikovega pireja
- 25 dag mletega mesa
- 2 čebuli (olupljeni in narezani na kocke)
- 1 strok česna
- 4 žlice slanine (narezane na kocke)
- 20 dag kislega zelja
- 1 kisla kumarica
- 600 ml mesne juhe
- 1 žlička paprike v prahu
- 1/2 žličke kumine
- 1 žlica čilija v prahu
- sol
- poper
- sladkor
- 1 kozarček brinovega žganja
- 6 žlic kisle smetane
- 2 žlici drobnjaka (narezanega na obročke)
Priprava:
Za polnočno juho s kislim zeljem v posodi za dušenje popražimo mleto meso, česen, čebulo in slanino. Dodamo kislo zelje in pustimo, da se rahlo praži.
Dodamo paradižnikov pire in nekajkrat premešamo. Zalijemo z mesno juho in na kratko prekuhamo. Kisle kumarice narežemo na kocke in jih dodamo v juho. Dodamo brinovo žganje, sol, poper, čili in preostale začimbe.
Juho še vročo postavimo na mizo, še prej pa primešamo kislo smetano ter polnočno juho s kislim zeljem posipamo z drobnjakom.
Nasvet:
Za polnočno juho uporabite prekajeno slanino, saj juhi doda še posebej fino noto.