Sestavine:
- 3 beljaki
- 3 rumenjaki
- 3 žlice moke
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice brusnične marmelade
- sladka smetana
- sladkor v prahu
Priprava:
- Za pohorsko omleto stepemo beljake v trd sneh ter vanj počasi vsujemo sladkor. Dodamo rumenjake in moko ter vse skupaj na rahlo premešamo.
- Pečico segrejemo na 220°C. Okrogel tortni model (premer 22 cm) obložimo s peki papirjem. Testo vlijemo v model. Pečemo približno 12 minut, omleta mora zarumeneti.
- Vmes čvrsto stepemo sladko smetano.
- Še vročo omleto namažemo z brusnično marmelado, jo prepognemo in položimo na krožnik.
- Pohorsko omleto posujemo s sladkorjem v prahu in okrasimo s stepeno smetano.
Nasvet:
- Pri tem receptu lahko namesto brusnične marmelade uporabimo tudi džem ali pa vložene brusnice.
- Po želji lahko pohorsko omleto obložimo tudi z različnim sadjem.
- Sladko smetano lahko tudi izpustimo.