Pohorska omleta

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ste za sladko omleto? Nam je danes zadišala krepka pohorska omleta.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 3 beljaki
  • 3 rumenjaki
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice brusnične marmelade
  • sladka smetana
  • sladkor v prahu

Priprava:

  • Za pohorsko omleto stepemo beljake v trd sneh ter vanj počasi vsujemo sladkor. Dodamo rumenjake in moko ter vse skupaj na rahlo premešamo.
  • Pečico segrejemo na 220°C. Okrogel tortni model (premer 22 cm) obložimo s peki papirjem. Testo vlijemo v model. Pečemo približno 12 minut, omleta mora zarumeneti.
  • Vmes čvrsto stepemo sladko smetano.
  • Še vročo omleto namažemo z brusnično marmelado, jo prepognemo in položimo na krožnik.
  • Pohorsko omleto posujemo s sladkorjem v prahu in okrasimo s stepeno smetano.

Nasvet:

  • Pri tem receptu lahko namesto brusnične marmelade uporabimo tudi džem ali pa vložene brusnice.
  • Po želji lahko pohorsko omleto obložimo tudi z različnim sadjem.
  • Sladko smetano lahko tudi izpustimo.

več receptov za sladice poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.