Pogrejte se z juho z bučkami in smetano

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Prvi delovni dan v novem letu zaključite s toplo in slastno juho z bučkami.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 80 dag majhnih, čvrstih bučk
  • 2 strok česna
  • 1 majhen por
  • olivno olje
  • 2 vejici bazilike
  • 1 dl suhega belega vina
  • 0,5 dl smetane za kuhanje
  • 0,5 dl kisle smetane
  • sol, poper

Priprava:

1. Bučke in por operite in narežite na tanka kolesca.
2. Na malo olivnega olja popražite česen. Dodajte bučke in por, solite in še kratko popražite.
3. Solite, zalijte z vinom in dušite.
4. Ko vino izpari, prilijte liter tople vode in pokrijte.
5. Ko juha zavre, kuhajte še deset minut.
6. Odstavite in juho zmeljite s paličnim mešalnikom ali pretlačite.
7. Vmešajte smetano za kuhanje in kislo smetano in začinite s poprom in nasekljano baziliko.
8. Postrežete lahko z opečenimi kockami kruha ali kuhanim rižem.

VEČ JEDI Z BUČKAMI NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.