Poceni do bleščečih zob

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bleščeč nasmeh si lahko pričarate tudi sami in na povsem naraven način. A le, če vaši zobje niso preveč rumeni.
Oglej si celoten članek

Jagode

Sladki sadeži so polni vitamina C in encimov, ki zobem podarijo bleščeč sijaj. Vitamin C očisti zobno sklenino, encimi pa z nje učinkovito odstranijo zobne obloge in rumenkaste madeže. Za bleščeč rezultat zobe zdrgnite s polovico jagode. Ker te vsebujejo veliko sladkorja, je priporočljivo, da zobe na koncu očistite še z navadno zobno kremo.

Jabolka

Med žvečenjem jabolko v ustih prevzame nalogo zobne ščetke in nitke, saj doseže tudi skrite kotičke med zobmi ter iz njih odstrani obloge, ostanke hrane in bakterije. Med drugim vsebuje tudi jabolčno kislino, ki je pogost dodatek izdelkov za beljenje zob.

Pomarančni olupek

Zobe pobeli tudi vela stran pomarančnega olupka. Z njim preprosto podrgnite po zobeh. Podobno kot z jagodno metodo tudi to zaključite s ščetkanjem zob z zobno kremo.

Žita

Do bolj belih zob vam bodo pomagala tudi žita, ki pospešujejo proizvodnjo sline. Ta z zob odstrani obloge in varuje zobno sklenino.

Domači pripravek

Pripravite ga tako, da žlički sode bikarbone dodate toliko limoninega soka, da se zmes nežno peni. Pred beljenjem zobe "očistite" z vatirano blazinico, nato pa z zmesjo nežno ščetkajte zobe, ki jih na koncu sperite z vodo. Pazite, da jih ne boste ščetkali več kot minuto, saj lahko daljše izpostavljanje kislini škodi zobni sklenini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.