Po velikem razočaranju za našo atletinjo končno lepe novice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ni se udeležila letošnjih olimpijskih iger. Življenje je očitno imelo drugačne načrte.
Oglej si celoten članek

Po najuspešnejši sezoni v njeni karieri leta 2023, ko je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti v disciplini 3000 metrov z zaprekami dosegla peto mesto in postavila državni rekord 9:06, je bilo za našo vrhunsko atletinjo Marušo Mišmaš Zrimšek letošnje leto prav nasprotno. 

Že od Tokia leta 2021, ko je dosegla vrhunsko šesto mesto, se je atletinja soočala z nepojasnjenimi bolečinami v bicepsu. Januarja je odpotovala na priprave v Kenijo, kjer je bolečina popolnoma izginila, potem pa se je začela prava kalvarija. 

Kljub temu da opravljena magnetna resonanca ni pokazala natrgane mišice, pri teku več ni mogla iztegniti noge in zaokrožiti koraka. Zato je sprejela težko odločitev in odpovedala nastop na evropskem prvenstvu.  “To me je močno prizadelo, saj sem bila ena od favoritinj za medaljo. In ni bilo prvič, da sem bila favoritinja za medaljo na evropskem prvenstvu, pa mi je nekaj preprečilo, da bi se lahko sploh borila zanjo. Odprle so se še vse stare rane in bila sem zelo potrta,” je Mišmaševa zapisala na svojem blogu.

Zaradi poškodbe je morala sprejeti še odločitev, ki je zaznamovala njeno nadaljnje življenje - odpovedati nastop na OI v Parizu. “Potem pa sem konec junija poskušala narediti en lahkoten tek in spoznala, da tako žal ne bo šlo. Ne morem teči niti počasi, kaj šele hitro in kaj šele teči čez ovire. Morala sem si priznati, da je konec mojih sanj o Olimpijskih igrah 2024. Temu sem povsem posvetila svoje življenje v zadnjih letih, zdaj pa ne bom mogla niti nastopiti. Plačana sem zato, da tekmujem, pa nisem mogla nastopiti niti na eni sami tekmi v sezoni. To se mi v karieri še ni zgodilo. Počutila sem se ničvredno. Najbolj pa sem razočarala samo sebe.”

Kljub velikemu razočaranju je življenje zanjo očitno imelo druge načrte, kar je namignila že v zapisu na blogu. “ /../ Še veliko vznemirljivih doživetij me čaka v prihodnosti. Ene sanje so se razblinile, ampak rastejo nove.”

Nekaj dni kasneje  je na presenečenje vseh na Instagramu sporočila, da z možem, zdravnikom Matejem Zrimškom, pričakuje otroka. “Nove sanje rastejo. Spomladi 2025,” je zapisala ob prikupnih nosečniških fotografijah, pod katerimi se je vsulo več kot 200 čestitk.

Mišmaševa sicer upa, da se bo k teku vrnila, saj ga obožuje. Še pred tem pa jo čaka še eno najlepše poglavje v življenju …

Atletinji čestitamo!

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.