Ploščat trebušček - tretjič!

Foto: Žurnal24 Sesanje in pometanje sta koristna za vašo postavo.
Včeraj ste zagotovo preizkusili nasvete za pravilno držo, čez vikend pa si vzemite čas za aktivnosti, ki vas bodo pripeljale do vitke linije.
Oglej si celoten članek

Preizkusite naslednjih 13 nasvetov, katerih rezultat bo lepa, vitka linija vašega telesa:

1. Rezervirajte si termin za tenis. Nekaj udarcev z leve strani in nekaj z desne in že boste čutili dogajanje na vašem trupu. ''Vsakič, ko zamahnete z loparjem,'' pravi doktor Nagler, ''krepite poševne mišice na obeh straneh vašega trebuha.''

2. Posesajte celo hišo. Poleg čiste hiše brez prahu boste med premikanjem sesalca naprej in nazaj obenem poskrbeli tudi za vaše trebušne mišice. Seveda samostojni roboti za sesanje ne štejejo.

3. Pojdite ven in vrtnarite. Nek gospod trdi, da je izgubil 5 centimetrov s trebuha zaradi sklanjanja, dvigovanja, vleke, potiskanja in kopanja na svojem vrtu. Tudi dr. Nagler dodaja, da je zvijanje hrbtenice in krčenje trebuha med kopanjem odlična vadba za vaš trebuh.

4. Lotite se joge. Ste mislili, da se z njo lahko le sproščate? Poskusite z jogo, in že v manj kot 4 mesecih boste čutili, da je vaš trebuh bolj napet in okrepljen.

5. Poskusite callanetics. Nekateri Američani prisegajo le na ta program, ki vodi v konkretne rezultate že po dveh tednih. Vadba je podobna ostalim, a z manjšo razliko, saj ohranja trebušne mišice ves čas vadbe napete in tako hitreje pripelje do želenega učinka preoblikovanja telesa.

6. Pojdite plavat.
''Krepak zamah kravla je odličen način za okrepitev vaših trebušnih mišic,'' zagotavlja dr. Nagler. Zaradi močnega izdiha, ki ga med kravlom izvajate pod vodo se vaše trebušne mišice še bolj krčijo. Zamahi naprej pri kravlu in zamahi nazaj pri metuljčku na hrbtu so odlične vaje za okrepitev trebuha

7. Migajte z boki. Se spomnite, kako ste se kot otroci zabavali v miganju z boki pri hulahop obročih? Izkazalo se je, da je ta modna norost pravzaprav odlična za oblikovanje vitke linije. Daljši kot je čas in bolj pogosto ko migate z boki, boljši so rezultati.

8. Veslajte.
Med veslanjem nagibate celoten trup levo in desno. Moč za nagibanje prihaja iz vaših trebušnih mišic in z uporabo prave tehnike so te v nenehnem gibanju. Da sedite pokončno in pravilno veslate, potrebujete utrjene trebušne mišice, saj vožnja s kajakom lahko traja tudi več ur.

9. Igrajte golf. Zamahi s palico za golf oblikujejo poševne mišice na obeh straneh vašega trebuha. Če želite obenem tudi aerobno vajo se med luknjami sprehodite hitreje kot običajno.

10. Kikboks. Aerobičen kikboks je veliko več kot učinkovito izgorevanje maščob in kardio vaja. Vse vaje, še najbolj pa udarci z rokami in visoke brce krepijo vaš trebuh.

11. Zaplešite. Plesalka trebušnega plesa zagotavlja, da ji ravno to že leta in leta pomaga pri ohranjanju vitke postave. Zahvaljujoč trebušnemu plesu si je takoj po rojstvu dveh otrok povrnila prvotno vitko linijo.

12. Pometite trebuh stran. ''Ali vaše dvorišče ali garaža potrebujeta pometanje? Zagrabite navadno metlo in se lotite pometanja!'' svetuje dr. Nagler. Gibanje naprej in nazaj je odlično za utrjevanje trebušnih mišic in celotne postave. Ne pozabite na smetišnico – tudi sklanjanje je učinkovito, še posebej ko izdihnete zrak iz pljuč

13. Odkrijte pilates.
Že desetletja plesalci izvajajo vaje, ki so podobne raztezanju in se izvajajo na tleh. Veliko ljudi, med njimi tudi slavni, so odkrili njegove pozitivne učinke. Strokovnjaki na področju vadbe za vitko postavo celo pravijo: "Po 10 urah boste čutili razliko, po 20 urah jo boste opazili, po 30 urah pa boste imeli popolnoma novo telo!"

Ne pozabite se nam pridružiti ponovno v ponedeljek, ko vam bomo zaupali še zadnje izmed 41 skrivnosti kako do seksi ploščatega trebuščka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.