Piščanec v testu s penino

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Tudi čisto preproste jedi lahko nadgradite s penino. Ste že poskusili piščanca, pečenega v testu s penino?
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 600 g piščančjih prsi (brez kosti in kože, lahko puranje prsi)
  • sveža zelišča (nasekljana, npr. peteršilj, bazilika, pehtran itd.)
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • olje (za cvrtje)

Za testo:

  • 150 g moke
  • 150 ml šampanjca (ali penine)
  • 2 rumenjaka
  • 2 beljaka
  • sol
  • poper
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1 ščepec curryja v prahu

Priprava:

  • Za piščančje fileje v testu s penino najprej pripravimo testo, tako da zmešamo moko, penino ali šampanjec in rumenjake. Primešamo beljake, ki smo jih s ščepcem soli stepli v čvrst sneg. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem muškatnega oreščka ali curryja.
  • Piščančje prsi narežemo na manjše trakove, popramo, solimo in pomešamo z zelišči. V ponvi segrejemo olje. Piščančje trakove z vilicami pomakamo v testo s penino in jih v vročem olju zlatorumeno ocvremo. Odcedimo na kuhinjski papirnati brisački.
  • K piščančjim filejem se odlično podajo rezanci z omako iz bučk in paradižnika ali peteršiljev krompir s tatarsko omako.

Nasvet:

Recept za piščančje fileje v testu s penino lahko uporabimo tudi z drugimi vrstami mesa, ribjimi fileji in kuhano zelenjavo. Penino lahko nadomestimo s pivom ali mineralno vodo.

več receptov za valentinovo poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.