Sestavine:
- 2 kosa piščančjih prsi
- lesena nabodala
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 ingver
- 1-2 stroka čilija
- 2 pomaranči (sok)
- 1 limona (sok)
- 100 g paradižnikov ketchup
- 1 jedilna žlica gorčice
- 4 jedilne žlice worchesterske omake
- 1 jedilna žlica paprike v prahu
- 2 vejici timijana
- 2 vejici rožmarina
- 1 noževa konica koriandrovih semen
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- sol in poper
Priprava:
- Za pečene piščančje trakce z BBQ omako najprej pripravimo BBQ omako.
- Za BBQ omako olupimo čebulo, česen in ingver ter jih skupaj s strokom čilija v mešalniku zmešamo v fino pasto. Segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo pasto z drobno nasekljanim timijanom in rožmarinom, koriandrom in sladkorjem. Zalijemo s pomarančnim in limoninim sokom ter povremo, da se zgosti. Dodamo kečap, gorčico, worcestersko omako in papriko v prahu ter na nizki kuhalni temperaturi pustimo kuhati ca. 15 minut. Nato omako po želji precedimo skozi cedilo, začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da se ohladi.
- Piščančje prsi narežemo na tanke trakce in jih valovito nataknemo na nabodala. Približno 1 uro jih pustimo marinirati v BBQ omaki.
- Nabodala na žaru ali v ponvi popečemo z obeh strani.
- Pečene piščančje trakce z BBQ omako postrežemo ali pa jih ponudimo na bifejski mizi.
Nasvet:
BBQ omaka je idealna za jedi z žara, pečeno meso, ribe in zelenjavo.