Pisana solata z divjim rižem

Foto: Žurnal24
Za lahek začetek tedna si tokrat privoščite pisano solato z divjim rižem, ki je lahko tudi samostojna jed.
Oglej si celoten članek

Za pripravo solate za štiri ljudi boste potrebovali naslednje:

  • glavo ledenke ali druge zelene glavnate solate,
  • 150 g divjega riža,
  • 0,6 litra zelenjavne juhe,
  • majhno pločevinko sladke koruze,
  • 30 g svetlih rozin,
  • 100 g puranje šunke,
  • 2 žlici arašidov,
  • 2 žlici akacijevega medu,
  • 50 ml limoninega soka,
  • 200 ml pinjenca,
  • sol in poper.

Priprava

V zelenjavni juhi zavrite riž, nato lonec pokrijte in na manjši temperaturi kuhajte približno 45 minut. Zadnjih pet minut kuhanja dodajte še oprane rozine. Ko je riž kuhan (temni stroki morajo počiti), lonec odkrijte in pustite, da se riž ohladi.

Solato operite, očistite in otresite do suhega. Narežite jo na prst široke rezance. Koruzo oplaknite pod tekočo vodo in odcedite, šunko narežite na tanke rezance.

Arašide v električnem sekljalniku na grobo sesekljajte, nato jih  popražite v ponvi brez maščobe. Pražite jih toliko časa, dokler ne zadišijo, nato jih takoj poberite iz ponve.

Riž z rozinami zmešajte s solato, koruzo in šunkinimi rezanci. Iz medu, limoninega soka, pinjenca, soli in sveže mletega popra zmešajte solatno omako. Solato naložite v primerne skledice, prelijte s prelivom in potresite z arašidi.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.