Pirini rogljički

Foto: Žurnal24 (Foto: Norbert Tutschek)
Ste že poskusili rogljičke iz pirine moke? Čokoholiki jih pomočite še v čokoladno glazuro.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 210 g pirine moke
  • 170 g masla
  • 140 g mletih orehov
  • 100 g sladkorja v prahu
  • zavitek vanilijevega sladkorja
  • 3 rumenjake
  • ščepec cimeta
  • 70 g čokolade v prahu
  • 1 dl ruma
  • 100 g jedilne čokolade

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na: Jazkuham.si.

Priprava:

  • Pirino moko, omehčano maslo, sladkor, orehe, vanilijev sladkor, rumenjake, cimet in čokolado v prahu na hitro zgnetite v testo. Iz testa oblikujte kepo, jo zavijte v folijo in postavite v hladilnik za 20 minut.
  • Pekač obložite s papirjem za peko.
  • Iz testa oblikujte svaljke in iz njih rogljičke in jih postavite v pekač.
  • Pecite v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 15 minut.
  • Pečene rogljičke ohladite, medtem pa pripravite čokoladni obliv – čokolado z malo ruma stopite nad vodno kopeljo.
  • Rogljičke poljubno pomočite v čokolado.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.