Pikantni kotleti

Foto: Žurnal24 Pikantna tajska kuhinja za turobne deževne dni.
Ste v teh turobnih dneh za malce tajske kuhinje? S pomočjo drugačnih začimb lahko pripravite iz navadnega kotleta res nekaj posebnega…
Oglej si celoten članek

Za 4 osebe boste potrebovali:

  • 4 svinjske kotlete,
  • 2 cm sveže korenike ingverja,
  • 2 stroka česna,
  • 1 rdečo čili papriko,
  • 3 žlice paradižnikove mezge,
  • žlico dijonske gorčice,
  • 5 žlic sojine omake,
  • 3 žlice vinskega kisa,
  • 3 žlice sončničnega olja.

Priprava
Ingver in česen olupite, ju na drobno narežite in pretlačite skozi stiskalnik za česen. Čili papriko vzdolžno prerežite in odstranite semena. Operite jo in jo osušite ter na drobno narežite.

Ingver, česen, čili papriko, paradižnikovo mezgo, gorčico, sojino omako in kis temeljito premešajte.

Kotlete obrišite in jih na obeh strani premažite z začimbno pasto. Zložite jih enega na drugega in jih zavite v folijo pustite v hladilniku okoli dve uri, da se marinirajo.

Kotlete vzemite iz hladilnika in s pomočjo noža odstranite pasto, v kateri so se marinirali. Na veliki ponvi segrejte olje in kotlete z obeh strani pecite pri srednji temperaturi med 6 in 8 minut. Pečeni so takrat, ko iz njih po vbodu izteče le bela tekočina. Pikantno omako lahko pripravite iz soka mesa in ostanka paste za mariniranje, ki ju malo prekuhajte.

Zraven kotletov ponudite riž ali pire krompir in solato.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.