Tortilje z ognjenim mletim mesom pripravimo tako, da v posodi ogrejemo olivno olje, dodamo čebulo in jo pustimo na manjšem ognju, da zarumeni.
Dodamo nasesekljan česen in paradižnikovo mezgo, premešamo in dodamo še tabasco in nekaj kisa s čilijem. Pustimo, da na hitro zavre in vmešamo koščke paradižnika in fižol. Vlijemo nekaj vode ter pokrito dušimo, dokler se omaka ne zgosti.
Nato dodamo mleto meso in pazimo, da se meso ne sprime. Začinimo s soljo, poprom in čilijem in pustimo, da se meso skuha (Če je masa prveč suha, dolijemo nekaj vode in še enkrat zavremo.) Začinimo z limoninim sokom in če je potrebno dodamo še malo soli in popra.
Medtem ogrejemo pečico in pogrejemo tortilje po navodilih. Na tople tortilje dodamo nekaj mesne mase in jih potrosimo z nasesekljanim koriandrom ali peteršiljem in s kockami rdeče čebule.
Tortilje z ognjenim mletim mesom prepognemo ter jih postrežemo.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.