Phil Spector še v tretje na sojenje?

Foto: Žurnal24 Phil Spector je zadnjih nekaj let preživel predvsem na sodišču – predlani so ga
Kriv ali nedolžen? Legendarni producent prosi še za tretje sojenje zaradi umora igralke Lane Clarkson.
Oglej si celoten članek

Legendarni producent in avtor številnih hitov Phil Spector, ki je bil pred dvema letoma obtožen umora igralke Lane Clarkson (leta 2003 so jo našli ustreljeno v Spectorjevem dvorcu), bo morda spet pristal na sodišču. Njegovi odvetniki so namreč vložili zahtevo za vnovično sojenje. Če bo prošnja uslišana, bodo Spectorju zaradi iste zadeve sodili že tretjič. Prvič je bilo sojenje namreč razveljavljeno.

 

Bo pričal tudi Richards?

Za odvetnike naj bi bila sporna predvsem pričanja petih žensk, ki trdijo, da so imela v preteklosti izkušnje s Spectorjem, ko je v roki držal orožje. Da je bil do svojih partneric izjemno posesiven in nasilen, v svoji avtobiografiji opisuje tudi kitarist Rolling Stonesov Keith Richards, ki je tedaj ljubimkal s Spectorjevo takratno soprogo, sicer pevko skupine Ronettes Veronico Bennett. Ali bodo tokrat kot pričo poklicali tudi njega, še ni znano.

 

Spector je v glasbenem svetu znan predvsem po svoji tehniki wall of sound (zid zvoka), ki je vplivala na celo generacijo producentov in glasbenikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.