Pet pravil zamrzovanja hrane

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Z nepravilnim zamrzovanjem po nepotrebnem zapravljate denar in škodite kvaliteti živil.
Oglej si celoten članek

Zamrzovalnik mora biti poln
Če ste mislili, da prepoln zamrzovalnik porabi več elektrike kot pol prazen, se motite. Zamrznjena živila temperaturo veliko lažje vzdržujejo, poleg tega pa je kroženje zraka v polnem zamrzovalniku manjše, kar zagotavlja manjšo porabo električne energije. 

Hrano shranite v plastično vrečko
Hrana, ki pride v stik z ledeno površino, se lahko poškoduje ali spremeni strukturo. Da bi se temu izognili, živilo shranite v plastično vrečko. Na ta način lahko v zamrzovalniku shranite tudi marinirano meso.

Zamrzujte majhne porcije
Živila razdelite na manjše porcije. Na ta način lažje dozirate količino, ki jo pri pripravi hrane potrebujete, poleg tega pa boste privarčevali tudi nekaj evrov, saj manjše porcije hitreje zamrznejo.

Če v kvaliteto živila niste prepričani, ga ne zamrzujte
Živila, ki jim je potekel rok, so predolgo stala na toplem ali so bila že enkrat odmrznjena, ne sodijo v zamrzovalnik. Tudi zelo nizke temperature namreč ne morejo odstraniti vseh bakterij.

Zamrzovalnik je treba redno očistiti
Zamrzovalnik je treba večkrat na leto odtaliti in očistiti. Tako bo porabil manj energije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.