Pečenka Štefani

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Pečenka Štefani je klasika, ki jo obožujejo otroci in odrasli. Ste jo sami že pripravljali?
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 600 g mletega mesa (mešanega)
  • 2 žemlji (stari (ne sveži))
  • 1/8 l mleko
  • 1 čebula
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1 jajce
  • 4 tanke rezine slanine
  • kumina (cela)
  • poper
  • 2 jajci (trdo kuhani, za nadev)
  • 1/4 l goveje juhe (za zalivanje)
  • olje

Priprava:

  • Za pečenko Štefani najprej stare žemlje narežemo na koščke in jih položimo v malo mleka. Medtem olupimo čebulo in jo narežemo na majhne kocke, popečemo v olju, da postekleni in odstavimo. Slanino narežemo na tanke trakove. Jajca v trdo skuhamo.
  • Pečico segrejemo na 180°C. Žemlje dobro ožamemo in skupaj s čebulo, slanino in jajcem primešamo mletem mesu. Začinimo s soljo, poprom, kumino in ščepcem soli.
  • Mesno zmes oblikujemo v daljši pravokotnik. Trdo kuhana jajca olupimo in jih položimo na sredino mletega mesa. Oblikujemo v pečenko, tako da so jajca na sredini zaprta.
  • Mleto meso z jajci položimo v namaščen pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici pribl. 1 uro. Da bo pečenka še bolj sočna, jo lahko med peko občasno zalijete z juho.
  • Pečenka Štefani se odlično poda s krompirjevim pirejem ali praženim krompirjem.

več jedi iz mletega mesa poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.