Pečena zelenjava

Foto: Žurnal24 Pečeno zelenjavo po želji obložite s kraškim pršutom, parmezanom, mocarelo ... (
Ko spet razmišljate o počitnicah v najljubšem delu Sredozemlja, se potolažite s pečeno zelenjavo, ki diši po poletju.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1 rdečo papriko
  • 1 oranžno papriko
  • 2 manjša gomolja koromača
  • 4 manjše čebule
  • 30 dag šampinjonov
  • 6 strokov česna
  • 4 majhne bučke
  • 1 majhen jajčevec
  • olivno olje
  • mešanico mediteranskih zelišč
  • sol

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Zelenjavo očistite in operite.
  • Paprikama odstranite semenje in ju narežite na četrtine.
  • Tudi jajčevec narežite na četrtine, koromač in šampinjone prerežite na pol.
  • Čebulo in česen olupite in glavice in stroke pustite kar cele.
  • Bučke prerežite po dolžini.
  • Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Zelenjavo stresite v večji pekač, solite in začinite z mešanico mediteranskih zelišč.
  • Pokapajte z olivnim oljem, zmešajte in pecite 20 do 25 minut. Vmes zelenjavo enkrat ali dvakrat premešajte.
  • Po želji zraven pecite tudi paradižnik, belgijski radič ...


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.