Rozine za eno ali dve uri namočimo v rum. Jabolkom odrežemo zgornji del (kot pokrovček), odstranimo pečke. Spodnje dele jabolk odrežemo tako, da lahko sadeži lepo stojijo.
V ponvi stopimo maslo, vanj vsujemo ovsene kosmiče in sladkor. Ovsene kosmiče rahlo popražimo oziroma karameliziramo sladkor, medtem pa nenehno mešamo.
Posodo vzamemo s kuhališča in vmešamo sladko smetano. Na koncu dodamo marinirane rozine.
Pekač namastimo z maslom in posipamo z drobtinami. Jabolka postavimo v pekač, jih napolnimo z nadevom in pokrijemo s "pokrovčkom".
Sladico pečemo okoli pol ure pri 220 stopinjah Celzija.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.