Paradižnikova pita

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Še malo, pa bodo vrtovi polni paradižnika in za takrat si shranite ta recept.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

 

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 300 g paradižnika (pisanega, majhnega in velikega, npr. češnjev paradižnik, mesnati paradižnik, slivov paradižnik)
  • 250 g sira ricotta
  • 50 g parmezana
  • 5 jedilnih žlic pinij
  • 2 vejici origana
  • oljčno olje
  • Sol in poper
  • bazilika za posip

Priprava:

  • Za pripravo pisane paradižnikove pite moramo najprej paradižnike splakniti pod hladno vodo in jih obrisati do suhega. Velike paradižnike narežemo na tanke rezine, majhne pa prepolovimo.
  • Parmezan naribamo, pinije pa nasekljamo. Oboje položimo v posodo, dodamo ricotto in dobro premešamo. Izdatno solimo in popramo.
  • Origanove listke posmukamo z vejic in jih drobno nasekljamo. Listnato testo tanko razvaljamo, pekač za pite obložimo s papirjem za peko in vanj previdno vstavimo listnato testo. Premažemo z zmesjo iz ricotte, nanesemo paradižnike, solimo, popramo in začinimo z origanom. Na koncu pokapamo z oljčnim oljem.
  • Pečemo 30 minut v predhodno ogreti pečici pri 170 stopinjah.
  • Pisano paradižnikovo pito lahko po želji posujemo s svežo baziliko in postrežemo toplo.

več receptov za pite poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.