Panirane rezine bučk iz pečice

Foto: Žurnal24 Slastne panirane bučke
Imate na zalogi bučke, pa ne veste kam z njimi? Lahko jih spanirate in spečete v pečici ter tako pripravite lahek obrok za vso družino in goste.
Oglej si celoten članek

Za približno 8 porcij boste potrebovali:

  • 4 bučke,
  • šopek peteršilja,
  • 2 žlici majoneze,
  • 2 žlici pikantne gorčice,
  • 100 g drobtin,
  • 50 g narezanega parmezana,
  • žličko posušenih provansalskih začimb,
  • strok česna,
  • 3 žlice oljčnega olja,
  • sol, kajenski poper.

Priprava
Bučke operite, očistite in poševno narežite na približno centimeter debele rezine.

Peteršilj operite, osušite in brez trdih stebel na drobno narežite. Majonezo, gorčico, peteršilj in poper zmešajte v manjši posodici.

Pekač obložite s peki papirjem. Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija. Rezine bučk po eni strani na tanko namažite z majonezo.

Zmešajte drobtine, parmezan in posušena zelišča. Česen olupite, ga dajte k drobtinam in pretlačite. V mešanico pomočite namazano stran bučk in jih pokapajte z oljem. Na pekač jih položite tako, da bo nenamazana stran spodaj.

Pecite približno 10 minut na 230 stopinjah Celzija, da se rjavo obarvajo. Postrezite še vroče.

Zraven se odlično prilega omaka iz naslednjih sestavin: 250 g kisle smetane, dve žlici sladke smetane, malo naribanega hrena, dve žlici drobno sesekljanega drobnjaka, sol in poper.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.