Otrokove spletne skrivnosti

Foto: Žurnal24 Starši bi morali biti pozornejši na otrokovo digitalno življenje.
Vsak peti med mladimi je žrtev spletnega nasilja.
Oglej si celoten članek

49 odstotkov staršev otrokom dovoli nenadzorovan dostop do spleta, ko so stari 13 let ali več, le 14 odstotkov mladostnikov pa je priznalo, da so zares čakali na dovoljenje staršev, je pokazala raziskava organizacije Common Sense Media.

 

Spletno nasilje

Ponižani.

18 odstotkov otrok je priznalo, da so bili na spletu ponižani, da so drugi objavljali njihove sporne fotografije, 19 odstotkov jih je že bilo žrtev spolnega nasilja.

Starši nimajo nadzora
23 odstotkov staršev meni, da njihov otrok socialna omrežja uporablja več kot enkrat na dan, anketa pa je pokazala, da je v resnici ta številka 51 odstotkov, kar kaže, da so starši o digitalnem življenju svojih otrok slabo informirani. 12 odstotkov najstnikov je priznalo, da njihovi starši ne vedo, da imajo Myspace ali Facebook profil, poleg tega se jih je v spletnih klepetalnicah 18 odstotkov pretvarjalo, da so polnoletni, medtem ko starši menijo,  da jih je to počelo le 18 odstotkov. 25 odstotkov najstnikov je že ustvarilo lažni profil ali so se na spletu pretvarjali, da so nekdo drug, tega pa se zaveda le 12 odstotkov staršev.

Obžalovali objavljeno
Nekateri najstniki se ne zavedajo, kakšne posledice ima lahko objavljanje vsebin na spletu, saj je skoraj 40 odstotkov anketiranih že obžalovalo objavo določenih vsebin. Osebne podatke, ki jih v javnosti sicer ne bi razkrili, je na spletu objavilo 28 odstotkov vprašanih najstnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.