Potrebujete:
- 240 g masla
- 240 g sladkorja
- 360 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 6 jajc
- 140 g mletih mandljev
- 280 g mletih orehov
- 280 g sladkorja
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
Priprava:
- Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepite v trd sneg.
- Maslo, 240 g sladkorja in rumenjake penasto umešajte, nato primešajte moko in pecilni prašek. Testo nanesite na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Beljakovemu snegu nežno primešajte 280 g sladkorja, vanilijev sladkor, mlete orehe in mlete mandlje. Maso premažite čez testo.
- Pecite v pečici, ogreti na 175 stopinj, približno 40 minut.
- Pečen kolač ohladite in narežite na kocke.
Dober tek!