Opojen beduinski preblisk

Foto: Žurnal24 Sfinga ljubosumno varuje piramide. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Medtem ko v Evropi že pošteno diši po zimi, se Egipt še kopa v toplem soncu. Njegove pitoreskne podobe vabijo popotnike med veličastne piramide, glasne ulice Kaira, čudovite koralne grebene in vabljive plaže.
Oglej si celoten članek

Država z arabskim imenom Misr leži med Sredozemskim morjem na severu in Sudanom na jugu. Na vzhodu temelji na Rdeče morje, na severovzhodu na Izrael, na zahodu pa se dotika Libije. Čez veliko površino države se razteza puščava Sahara, ki je redko poseljena. Na obeh bregovih reke Nil leži glavno mesto Kairo, v katerem je moč spoznati tisočletno zgodovino, ki jo premorejo številni kulturni spomeniki in svetišča. Pogled hitro ukradejo monumentalne mošeje, ki so žive priče veličastne arhitekture s svojimi značilnimi minareti. Tudi ulice prestolnice bodo premamile vse čute, saj dišave, natrpan promet, skrivnostne oči in glasni klici k molitvam tako prevzamejo domišljijo, da jim misli ne bodo mogle uiti.

Keopsova, Kefrenova in Mikerinova piramida v Gizi so edino od sedmerih čudes antičnega sveta, ki se je ohranilo do današnjih dni. Njihov skrivnostni stražar Sfinga dovoli le dražeč okus po zašiljenih veličinah.

Ob Rdečem morju si velja vzeti nekaj časa za sončenje na vabljivih peščenih plažah. Ko bo počitka dovolj, pa bo v spominu za vedno ostal potop med koralne grebene. Rdeče morje, ki je ime dobilo po rožnatih skalnih verigah, namreč skriva ene najlepših koralnih čeri na svetu. Bistra voda v kontrastu z barvo gorskih masivov, bo kar vabila v svoje okrilje, živobarvne korale pa bodo kradle pogled od eksotičnih primerkov rib.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.