Potrebujete:
- 1 majhno čebulo
- 1 strok česna
- 8 manjših rezin kruha
- 10 paradižnikov češnjevcev
- pol manjšega jajčevca
- 1 majhno rdečo ali rumeno papriko
- 2 bučki
- baziliko
- olivno olje
- sol
- poper
Priprava:
- Čebulo olupite in narežite na kolesca, česen olupite in nasekljajte.
- Zelenjavo operite.
- Jajčevec narežite na tanka kolesca in jih nasolite.
- Bučke narežite na kolesca ali kocke, papriko na kocke in paradižnike na četrtine.
- Na olivnem olju popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte česen, paradižnik, papriko in bučke.
- Začinite s soljo, poprom in baziliko ter dušite nekaj minut.
- Medtem v drugi ponvi na olivnem olju na hitro popecite kolesca jajčevca (prej jih obrišite s kuhinjskim papirjem).
- Zelenjavo zmešajte in obložite kruhke, ki ste jih pred tem opekli v pečici.
- Po želji pokapajte z olivnim oljem in potresite s parmezanom.
Dober tek!