Potrebujete:
- 8 jajc
- 20 dag mocarele
- 10 dag v olju vloženih suhih paradižnikov
- šopek drobnjaka
- 10 paradižničkov češnjevcev
- olivno olje
- sol
- poper
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.
Priprava:
- Mocarelo dobro odcedite in narežite na drobne kocke.
- Odcedite tudi suhe paradižnike in jih nasekljajte.
- Jajca razžvrkljajte in začinite s soljo in poprom. Dodajte suhe paradižnike in mocarelo.
- V ponvi segrejte žličko olivnega olja in nanj vlijte četrtino ali tretjino jajčne mešanice (saj boste spekli tri ali štiri omlete).
- Ko omleta na srednjem ognju zakrkne, jo obrnite s pomočjo krožnika in pokrova in zapecite še na drugi strani.
- Vroče omlete potresite z nasekljanim drobnjakom (lahko uporabite tudi svežo baziliko) in takoj postrezite s češnjevci in kruhom ali solato.
Dober tek!