Omleta s paradižnikom

Foto: Žurnal24 Krepka, a hitro narejena jajčna mojstrovina. (Foto: Shutterstock)
Jajca nasitijo za kar lep čas. Za hitro kosilo ali večerjo specite omlete s suhimi paradižniki in mocarelo.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 8 jajc
  • 20 dag mocarele
  • 10 dag v olju vloženih suhih paradižnikov
  • šopek drobnjaka
  • 10 paradižničkov češnjevcev
  • olivno olje
  • sol
  • poper

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Mocarelo dobro odcedite in narežite na drobne kocke.
  • Odcedite tudi suhe paradižnike in jih nasekljajte.
  • Jajca razžvrkljajte in začinite s soljo in poprom. Dodajte suhe paradižnike in mocarelo.
  • V ponvi segrejte žličko olivnega olja in nanj vlijte četrtino ali tretjino jajčne mešanice (saj boste spekli tri ali štiri omlete).
  • Ko omleta na srednjem ognju zakrkne, jo obrnite s pomočjo krožnika in pokrova in zapecite še na drugi strani.
  • Vroče omlete potresite z nasekljanim drobnjakom (lahko uporabite tudi svežo baziliko) in takoj postrezite s češnjevci in kruhom ali solato.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.