Omamna tunina specialiteta

Foto: Žurnal24 Obrišite si sline in ... na delo!
Še zmeraj ne veste, s čim bi danes presenetili svoje goste? Naj bomo mi vaš joker; ponujamo vam recept za specialiteto, ki bo vaše goste popeljala v svet omame.
Oglej si celoten članek
Tuna, marinirana v pomarančni lupini in limononi verbeni s hladno juho hruške, kakija in breskve

Sestavine:
– 100 g file tune (Carlo forte – Sardegna),
– 1 pomaranča,
– 1 strok vanilije,
– nageljnove žbice,
– muškatni oreh,
– rdeči poper,
– med reseljike,
– limonina verbena,
– meta,
– 1 dl pomarančnega soka,
– 1 dl vode,
– 1 hruška,
– 1 kaki,
– 1 breskev.

Postopek priprave:

Tuno 24 ur mariniramo v lupini pomaranče z lističi sveže verbene. Juho pripravimo z rdečim poprom, vanilijo, nageljnovimi žbicami, muškatnim orehom, medom reseljike, meto, vodo in pomarančnim sokom. Vse skupaj do polovice pokuhamo na lahkem ognju. Pustimo počivati čez noč. Ohlajeno precedimo, da dobimo gladko tekočo emulzijo. Pred serviranjem ji dodamo še sadje. Tuno popečemo na visoki temperaturi brez obračanja. Pazimo, da v sredici ostane rožnata in da njena temperatura ne preseže 30 stopinj Celzija. Serviramo juho in na krožnik ločeno na paličici dodamo file tune, ki ga vzdolžno prerežemo. Začinimo s fino soljo morske alge.

Recept nam je zaupala Manuela Kocjan iz gostilne Apolonija na Krasu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.