Od ideje do filma

Foto: Mestna knjižnica Ljubljana
Foto: Mestna knjižnica Ljubljana
V tretjem nadstropju Mestne knjižnice Otona Župančiča Ljubljana bo od 18. ure na ogled razstava Kolje Saksida Od ideje do filma.
Oglej si celoten članek

Na razstavi bodo predstavljeni materiali in procesi, ki nastajajo oziroma potekajo ob izdelavi animiranega filma ter kratki animirani filmi, nastali na delavnicah.

Delavnice ustvarjanja animiranega filma so namenjene otrokom in mladini, ki pod mentorstvom Kolje Saksida izdelujejo kratke animirane filme: od idejne zasnove, preko izdelave lutk in scenografije, do končnega izdelka – filma.

Udeleženci se tako spoznajo z osnovnimi zakonitostmi filmske govorice in s tehnikami animiranja neživih predmetov ter z uporabo različnih likovnih zvrsti oblikujejo lastno animirano filmsko zgodbo.

Razstava bo na ogled do 28. novembra 2011 v tretjem nadstropju Mestne knjižnice Otona Župančiča Ljubljana. Vstop je brezplačen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.