Ocvrte redkvice

Foto: jazkuham.si
Foto: jazkuham.si
Pomladno svežino vnesite tudi v kuhinjo! Pokusite sočne ocvrte redkvice.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 250 g redkvic (lepe, velike)
  • 1 jajce
  • moka
  • drobtine
  • sol
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • olje (za cvrtje)

Priprava:

  • Po receptu za ocvrte redkvice najprej skrbno očistimo in operemo redkvice. Nato jih narežemo na enako velike rezine. Rezine solimo, da redkvice izločijo vodo, pokapamo z limoninim sokom in pustimo nekaj minut, da se prepojijo. Nato kapljice vode obrišemo s papirnato brisačko.
  • V krožniku ubijemo jajce in ga razžvrkljamo, pripravimo moko in krušne drobtine.
  • Rezine redkvic povaljamo v moki, pomočimo v jajce in nato še v drobtine.
  • Panirane redkvice ocvremo v vročem olju, da postanejo zlatorjave barve.

Nasvet:

Ocvrte redkvice postrežemo z listnato solato in pikantno omako. Odličen prigrizek za pomladne in poletne zabave!

več okusnih predjedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.