Sestavine:
- 250 g redkvic (lepe, velike)
- 1 jajce
- moka
- drobtine
- sol
- 1 jedilna žlica limoninega soka
- olje (za cvrtje)
Priprava:
- Po receptu za ocvrte redkvice najprej skrbno očistimo in operemo redkvice. Nato jih narežemo na enako velike rezine. Rezine solimo, da redkvice izločijo vodo, pokapamo z limoninim sokom in pustimo nekaj minut, da se prepojijo. Nato kapljice vode obrišemo s papirnato brisačko.
- V krožniku ubijemo jajce in ga razžvrkljamo, pripravimo moko in krušne drobtine.
- Rezine redkvic povaljamo v moki, pomočimo v jajce in nato še v drobtine.
- Panirane redkvice ocvremo v vročem olju, da postanejo zlatorjave barve.
Nasvet:
Ocvrte redkvice postrežemo z listnato solato in pikantno omako. Odličen prigrizek za pomladne in poletne zabave!