Obiskovalci Križank debelo pogledali, ko so videli prihod našega pevca

Foto: Marko Delbello Ocepek luka basi Foto: Marko Delbello Ocepek luka basi Foto: Marko Delbello Ocepek luka basi Foto: Marko Delbello Ocepek luka basi Foto: Marko Delbello Ocepek luka basi Foto: Marko Delbello Ocepek luka basi
Na oder se je spustil po žici.
Oglej si celoten članek

Maraaya, Polkaholiki, Lima Len ('Brajde'), Domen Kljun, Jure Brkljača in drugi, so se zvrstili na izjemnem koncertu Skrito v raju, eden od vrhuncev večera pa je bil tudi prvi nastop z ženo, Nastjo Gabor, ki bo gostja na prihajajoči turneji.

Če kaj, tradicionalni Basijevi koncerti v Križankah niso rutinski. Eden naših najbolj priljubljenih pevcev in tudi eden redkih, ki se lahko pohvali s kariero v širši regiji (več kot pol poslušalcev ima iz tujine), v Križankah vedno postreže s čim novim, predvsem pa poslušalci vedo, da je program poln nenapovedanih gostov, nepričakovanih kombinacij in drugih odrskih presenečenj.

Rdeča nit letošnje zgodbe v Plečnikovem hramu je bil poklon hitu 'Skrito v raju', temi istoimenske TV-serije. Spektakularen je bil že prihod na oder, na katerega se je Luka spustil po žici med petjem hita 'Skrito v raju', pri čemer mu je ob polnih Križankah asistiral tudi zbor varovank njegove glasbene šole Balu. Naslednji vrhunec je prišel že kmalu zatem, ko sta se mu na odru pridružila Maraaya. Na njunem majskem koncertu so na istem odru premierno izvedli duet 'Tu', ki je medtem že postal radijski, koncertni in spletni hit, skupaj z občinstvom pa so zaplesali tudi na njuno nalezljivo 'Zlato ribico'. Med pesmijo si je Luka šaljivo zaželel dve želji - Tabor in Tivoli. In seveda sta ga prijatelja povabila na svoja velika šova v halo Tivoli in dvorano Tabor, kjer ju bodo spremljali številni gosti in talenti.

Že dve pesmi kasneje se je Luki v originalni poročni obleki na odru pridružila žena Nastja. Sledilcem, ki so poroko spremljali preko družabnih omrežij, sta obljubila, da bosta v Križankah še enkrat zaplesala poročni ples, srečna obiskovalka pa je domov odnesla tudi Nastjin poročni šopek. Zakonca Basi sta ob spremljavi Raaya na klavirju prvič javno zapela tudi svoj prihajajoči duet 'S tabo', ki sta ga prav zanju za poročno darilo napisala Marjetka in Raay.

Ko se je že zazdelo, da smo doživeli vse vrhunce in se bo večer iztekel v klasičen Basijev žur, so se gostitelju na odru pridružili Polkaholiki z miksom hitov, sredi izvedbe poletne uspešnice 'Brajde' pa je Luka vse skupaj ustavil, ker se mu je zdelo, da nekaj manjka ... in na oder je ob navdušenju občinstva skočil novi regionalni zvezdnik Lima Len, ki je priljubljene 'Brajde' ponesel v svet.
Z Luko sta zapela tudi zmagovalec Talentov, Domen Kljun in Jure Brkljača. Žur se je končal s hitoma 'Taxi' in 'Kamiondžija', za piko na i pa je občinstvo lahko še enkrat zapelo 'Skrito v raju'.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.