Novost: čokolada, ki ne redi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Morda čokoladno sladkanje kmalu ne bo več pregreha. Raziskovalci so namreč odkrili sestavino, ki čokolado naredi manj kalorično.
Oglej si celoten članek

Želja in poskusov, da bi čokolado naredili manj kalorično, je bilo v preteklih letih kar nekaj, a vse manj kalorične čokolade do sedaj naj bi bile manj kremaste, bolj hrustljave in predvsem grenke. Sedaj pa so raziskovalci odkrili novo sestavino, ki naj teksture čokolade ne bi drastično spreminjala. Kakavovo maslo in mlečno maščobo so pri novi mešanici zamenjali kar z naravnim sadnim sokom.

Všečno ali ne, nova čokolada naj bi zaradi sadnega soka imela tudi blag sadni priokus, za katerega raziskovalci pravijo, da bi ga lahko omilili z dodajanjem vode in vitamina C.

"Ugotovili smo, kako čokolado narediti bolj zdravo in jo še vedno ohraniti čokoladno. Upamo, da bo naš nov recept znala izkoristiti tudi prehrambna industrija ter da bodo maščobe v čokoladi nadomestili s sadnim sokom," razlaga vodja raziskave Stefan Bon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.