Novi začetki: Bine Volčič se seli in začenja nov posel

Foto: Robi Rep
Foto: Robi Rep
Naš znani kuharski mojster in priljubljeni sodnik v šovu MasterChef Slovenija, Bine Volčič se je odločil za veliko življenjsko spremembo, z družino se namreč selijo na drug konec Slovenije, kjer se bodo lotili družinskega kulinaričnega turizma.
Oglej si celoten članek

Kdaj in zakaj se z družino selite v Prekmurje?

Že v začetku aprila 2020 sva se z ženo vprašala, kako vidiva prihodnost naše družine v spremenjenih družbenih razmerah, ki jih je prinesla epidemija covid-19. Prioritetna lestvica se je namreč spremenila in tako sva izbrala umik v mirnejše okolje, kjer je življenje glede na mesto precej manj stresno. Enako izkušnjo "izklopa" želiva ponuditi gostom, z iskrenim nasmehom in pristnimi zgodbami.

Tam sta se z ženo tudi poročila, kaj vama pomeni Prekmurje?

Da, v Prekmurju sva v času mojega 2-letnega službovanja v hotelu Livada v Moravskih Toplicah nepričakovano "pognala korenine", k čemur so prispevala tesno stkana prijateljstva in še vedno srčno povezana skupnost Prekmurcev. Poročila pa sva se pri prijateljih na Ekološki kmetiji Nine Vratarič v Polani pri Murski Soboti, kjer smo pred osmimi leti s skupnimi močmi spremenili klasično kmetijo v prekrasno vintage poročno sceno - in s tem sva nevede dodala Nini in Jožetu še eno "dejavnost na kmetiji", ki od takrat naprej funkcionirata kot poročno prizorišče. Lepo je so-ustvarjati lepe zgodbe!

Kaj se bo zgodilo z Monstero, vašim bistrojem v Ljubljani, boste ostali lastnik?

Monstera bistro je že dobro leto v varnih rokah chefa Gregorja Jelnikarja, ki je del Monsterine ekipe sicer že skoraj 5 let - res moram pohvaliti vse fante, da so po Gregorjevim vodstvom odlično prevzeli "štafeto" iz mojih rok, kulinarika je zares trajnostno usmerjena, podajajo se v globine raziskovanja palete okusov naših lokalnih sestavin. Sicer se še nisem popolnoma umaknil, z Gregorjem odlično sodelujeva in z veseljem se ekipi občasno pridružim v bistroju oziroma na dogodkih, ponosen sem na skupne uspehe in naše zadovoljne goste. 

Kakšen posel načrtujete v Prekmurju, menda boste gostom odprli svoj novi dom?

Družina in kuhinja - to je moj svet (smeh). V tem smislu postavljamo družinski kulinarični turizem, da bomo gostom lahko prestavili okuse, vonje in občutke podeželja. Moj moto je nazaj k naravi, k sestavinam in k ljudem. 

Kako otroci sprejemajo selitev? 

Otroka sta lepo sprejela nov družinski projekt, seveda je Prekmurje znano okolje, res pa je, da bo realnost šele prišla za nami, ko bomo zares tam. Trenutno je vse še v prihodnosti, tako da lahko na to vprašanje odgovorim čez kakšno leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.