Nova pričanja: To so bile zadnje besede princese Diane

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Spregovorila gasilec in zdravnik, ki sta bila med prvimi na prizorišču nesreče.
Oglej si celoten članek

Prvič je za medije spregovoril Xavier Gourmelon, gasilec, ki je bil eden od prvih reševalcev, ki so 31. avgusta 1997 prišli na prizorišče nesreče, ki je bila usodna za princeso Diano. Kot poroča Daily Mail, je bil priča zadnjim Dianinim besedam. "Govorila je v angleščini. Rekla je: 'Oh, moj bog, kaj se je zgodilo?' Razumel sem jo in jo poskušal pomiriti. Držal sem jo za roko,“ je povedal Gourmelon. Ko so Diano uspeli rešiti iz razbitin, je njeno srce prenehalo biti. Gasilec se spominja, kako so jo njegovi kolegi oživljali. Komu je pomagal, je izvedel pozneje.

Lady Di prav tako ni prepoznala prva oseba, ki je prispela na kraj, zdravnik Frederic Mailliez, ki je takoj opazil, da sta bila dva potnika že mrtva, dva pa hudo poškodovana. Najprej je pomagal Diani, ki je zadaj sedela na tleh. "Videl sem, da je zelo lepa in da nima poškodb na obrazu. Ni krvavela, je pa imela težave z dihanjem. Prvih nekaj minut je bila videti dobro. Z njo sem začel govoriti v angleščini in ji povedal, da sem zdravnik in da je reševalno vozilo že na poti ter da bo vse v redu.“ Nato jo je predal reševalcem.

Reševalno vozilo se je proti bolnišnici peljalo počasi, saj bi se zaradi zaviranja in speljevanja lahko Dianino srce spet ustavilo. To se je tik pred prihodom v bolnišnico tudi zgodilo, zato je zdravnik Jean-Marc Martino vozniku zaukazal, naj ustavi, da bi ji lahko pomagal.

nove informacije Smrt Lady Di: Zato je bila princesa tistega usodnega dne še v Parizu

Reševalno vozilo je v bolnišnico prispelo ob 2.06. Rentgenske slike so pokazale, da ima Diana notranje krvavitve. Ob 2.30 je v bolnišnico prispel profesor Alain Pavie, eden najboljših srčnih kirurgov Francije, a Diani tudi on ni mogel več pomagati. Čeprav so vedeli, da je zanjo prepozno, so jo oživljali še eno uro. Ob 4. uri so obupali.

V nesreči so poleg Diane umrli voznik Henri Paul in Dianin partner Dodi Al-Fayed. Tragedijo je preživel le princesin varnostnik. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 00:46 25. Junij 2021.

    Pa naj to revo ubogo že pustijo, da počiva v miru. Folk pa še danes služi, s svojimi bolanimi zgodbicami, …

  • 11:33 24. Junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, …

  • 08:03 24. Junij 2021.

    ko pa utoni 10 - letni otrok pa vse tiho je bilo ! smrt komunizmu, kdaj bo pa guznu qurba …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.