Nobel usoden za Lessingovo

Foto: Žurnal24 Doris Lessing je v enem od intervjujev povedala, da ni pričakovala, da bo kdaj v
Lanskoletna Nobelova nagrajenka za literaturo Doris Lessing pravi, da nagrada ni nič drugega kot "preklemana katastrofa".
Oglej si celoten članek

Zaradi povečanega zanimanja medijev zanjo namreč 88-letna britanska pisateljica ne more več v miru pisati, zato bo verjetno dokončno odložila pero.

Vse, kar počnem, je, da dajem intervjuje in se nastavljam fotografskim bliskavicam, je dejala priznana pisateljica. "Končalo se je. Nimam več energije za kaj več," pravi o svojem pisateljskem navdihu in dodaja: "Zato pa pravim vsem mlajšim od mene, ne predstavljajte si, da bo navdih trajal večno. Uporabite ga, dokler lahko, saj počasi odteka stran kot voda po odtočni cevi."

V Iranu rojena pisateljica, ki se je leta 1940 preselila v Veliko Britanijo, je enajsta ženska v zgodovini, ki je prejela prestižno nagrado. Najbolj je znana po noveli Zlata beležnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.