Nič več slastnih hamburgerjev

Foto: Žurnal24 Na Otoku ne bo več mamljivih hamburgerjev v televizijskih oglasih.
V Veliki Britaniji so uvedli prepoved oglaševanja hitre prehrane, ki je namenjeno osebam, mlajšim od 16 let. S tem bi radi spodbudili otroke k prehranjevanju z zdravo hrano in tako zmanjšali problem debelosti.
Oglej si celoten članek

Pred novim ukrepom, ki je začel veljati s prvim januarjem, je že veljala prepoved oglaševanja hitre prehrane otrokom, mlajšim od deset let.  Nova prepoved pa bo povečala že veljavne ukrepe – z njo bodo omejili predvsem televizijske oglase za hrano in pijačo z veliko vsebnostjo maščobe, sladkorja in soli. Prepoved bo veljala predvsem za televizijsko oglaševanje hitre prehrane med programom, ki ima za ciljno publiko otroke, mlajše od šestnajst let.

Debelost je zelo velika težava Otočanov. Po uradnih podatkih, ki so jih predstavili oktobra, bo ob nadaljevanju sedanjega trenda čez 25 let polovica prebivalstva na Otoku predebela, medtem ko bo čez petnajst let prekomerno telesno težo imelo 86 odstotkov moških, čez 20 let pa tudi 70 odstotkov žensk.

"Potrebujemo takojšnje ukrepe za pomoč ljudem, predvsem otrokom, ki so zaradi debelosti nesrečni, nezdravi in se jim posledično tudi skrajšuje življenjska doba," je dejal Richard Watts iz kampanje za zdravo otroško prehrano.

Medtem je britanski premier Gordon Brown že namenil 145 milijonov evrov za povečanje števila ur športne vzgoje z dveh na pet ur na teden. Za enak namen je bilo v zadnjih desetih letih namenjenih zgolj 3,3 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.