Ni več taka: Princesa poskrbela za neverjetno preobrazbo!

Foto: Instagram Princesa Amalia Foto: Instagram Princesa Amalia Foto: Instagram Princesa Amalia Foto: Instagram Princesa Amalia
Princeso so zaradi videza zasmehovali že v zgodnjih najstniških letih, sedaj se lahko sladko smeji njej …
Oglej si celoten članek

Nizozemska prestolonaslednica Amalia (20) mora že od zgodnjih najstniških let poslušati grde komentarje. Na spletu so jo že leta 2017, ko je štela komaj 13 let, nekateri označili za "princeso debelosti", norčevali pa so se tudi iz najstničinega zobnega aparata.

Amalia je bila takrat v zelo občutljivem obdobju, zato bi takšni komentarji lahko zelo slabo vplivali nanjo. To je na lastni koži doživela tudi švedska prestolonaslednica Victoria, ki je pred več kot 20 leti zaradi zbadanja zbolela za anoreksijo. Da se to ne bi zgodilo še nizozemski princesi, je časnik De Telegraaf Amalii leta 2017 posvetil ljubezensko pismo, v katerem so med drugim zapisali, da je "princesa sončni žarek" in "najlepše dekle v deželi".

Foto: Profimedia princesa Amalia

Ta teden pa je na praznovanju Prinsjesdaga v Hagu utišala zlobne jezike, ko se je pokazala v povsem prenovljeni podobi. Odvrgla je kar nekaj kilogramov in zasijala v elegantni zeleni obleki. Kako je videzi danes, si lahko ogledate v galeriji.

Za princeso Amalio so sicer težki časi. Septembra 2022 se je razvedelo, da je na nizozemsko prestolonaslednico oko vrgla mafija, ki ima v načrtu njeno ugrabitev, s katero bi poskušali izsiliti izpust mafijca Ridouana Taghija, ki se nahaja v zaporu. Zaradi groženj se je morala Amalia iz študentskega stanovanja preseliti nazaj v palačo. Na vsakem koraku jo od takrat spremljajo varnostniki, kar mora biti za tako mlado dekle izjemno naporno. 

Njen oče, kralj Willem-Alexander, je leta 2023 za podkast "Door de ogen van de Koning" spregovoril o napornih mesecih, ki jih preživlja njegova družina. Hudo je ... "Ko vidiš, da otroci od danes na jutri ne smejo več ničesar početi, ne morejo več živeti v Amsterdamu, nimajo študentskega življenja, ne morejo več hoditi v lokale, ne gredo več po nakupih, ne morem več kolesariti v mesto, sploh nič. /…/ Moram povedati, da je fantastično, kako se spopadajo s tem. Kot starš pa te kljub temu boli, ko vidiš, da otroci nič več ne smejo početi. Negotovost, pomanjkanje svobode ... To ni način, na katerega želiš vzgajati svoje otroke, in kaj jim želite dati na pot. Upajmo, da je vse to začasno. Zelo nas je prizadelo," je priznal takrat. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:20 19. September 2024.

    Grozno,koliko slovničnih napak v članku!!! Aja A.H.F,vse jasno!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.