Za 4 osebe
potrebujete:
- 1 kg mesa telečjega hrbta,
- 400 ml čiste juhe,
- 100 ml belega vina,
- 250 g šampinjonov,
- 50 g prekajene slanine,
- 50 ml smetane,
- 1 žlico gostila za omako,
- 1 čebulo,
- 2 stroka česna,
- 1 žlico olja,
- sol, poper.
Priprava
Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija (ventilatorsko na 150). Meso oplaknite, osušite in odstranite kožo in kite. V pekaču segrejte olje in na njem močno z vseh strani popecite meso. Nato ga prestavite v pečico in pecite 40 do 45 minut.
Olupite in sesekljajte čebulo in česen. Slanino narežite na majhne kocke. Šampinjone otrite, očistite in narežite na rezine.
Ko je meso pečeno, ga vzemite iz pečice. Malce maščobe pustite v pekaču, preostalo pa odlijte. V pekaču prepražite čebulo, česen, slanino in gobe. Prilijte vino, juho in smetano, pokuhajte in zgostite z gostilom. Po okusu začinite s soljo in poprom. Telečji hrbet narežite in ponudite s šampinjoni. Zraven teknejo tudi zeleni beluši.
Dober tek!