Netopirjev signal se bo znova pojavil

Foto: Žurnal24 Režiser Christopher Nolan napoveduje zanimivo nadaljevanje legendarnega Batmana.
Prvih šest minut nove uspešnice, imenovane Črni vitez, predstavi Heatha Ledgerja v vlogi Jokerja, ki v tokratnem filmu predstavlja višek vizualne napetosti.
Oglej si celoten članek

Črni vitez, nadaljevanje uspešne franšize Batman, je bil posnet v delih, kjer so uporabljali kamere Imax, kar je bila hollywodska prva in kreativna ideja režiserja Christopherja Nolana, ki je posnel že prvi del znamenite akcije Batman Begins.

Uvod je posnet v 70-milimetrskem formatu, medtem ko je bil preostali film sneman v 35-milimetrskem formatu Imax. Razlika v obeh formatih se v gledališču ne opazi, ostremu očesu pa se razlika pokaže v malo manj kakovostni sliki. V začetnem šestminutnem prizoru skupina roparjev s klovnovskimi maskami vstopijo v banko, da bi izvedli načrtovani rop, vendar se stvari nepričakovano zasukajo.


Obraz legendarne ikone filmske industrije. © AFP

 
Slika 35-milimetrskega formata prikazuje globino in jasnost, kar izvrstno predstavi prvi pogled na hladnega Ledgerjevega Jokerja. Nolan ta moment opisuje takole: "Ko ugledaš ta nenavadni obraz, si lahko v istem trenutku zamisliš njegov zadah. Predstavlja osebnost, ki te takoj prevzame in se poda njegovemu videzu. Moment je grozljiv, kakršen tudi mora biti." Kar se tiče akcijskih prizorov, pa pravi: "Ko tekmuješ in skačeš, ugotoviš, kako nepremagljiv je lahko slikovni prikaz. To me popelje v čas otroštva, ko smo spremljali filme, ki so bili veliko večji in pomembnejši od življenja."

Črni vitez, kjer kot glavni igralec nastopa Christian Bale , je bil posnet v Chicagu in Veliki Britaniji.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.