Neprestano smučal 11 dni

Foto: Žurnal24 Ekstremni smučar je prekosil samega sebe (slika je simbolna).
34-letni Nemec je postavil svojevrsten rekord – na avstrijskem smučišču je nepretrgoma smučal 11 dni in noči.
Oglej si celoten članek

Nemec Christian Flühr iz Obermaiselsteina je presegel lasten svetovni rekord v smučanju. 34-letni smučar je v smučarskem središču Ötztal v Avstriji na smučkah preživel kar 264 ur – 22 ur dlje, kot je bil njegov zadnji rekord. Flühr se je po smučarskih stezah spuščal enajst dni in noči, spal pa je samo v gondoli med kratko potjo do vrha smučišča, je potrdila predstavnica turističnega središča Ötztal Carmen Fender.

Po navedbah upravitelja svetovnih rekordov Flühr svojega dosežka še ni prijavil za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, v kateri je kot svetovni rekorder v smučarskem maratonu še vedno naveden Avstralec Nick Willey, ki je septembra 2005 na smučeh stal 202 uri in eno minuto.

V torek pozno popoldne si je Flühr odpel smuči. "Mislim, da se bo zdaj najprej naspal," je povedala Fenderjeva. Ekstremni športnik, rojen v Oberhausnu, naj bi med podvigom vztrajal v vseh vremenskih pogojih, razen nekaj padcev pa se mu ni zgodilo nič hujšega.

Flührju je bila med postavljanjem rekorda gondola nekakšno potujoče bivališče. V približno desetih minutah vožnje do vrha smučišča je lahko v njej spal, jedel ali se umil. Raziskovalci z univerz v Salzburgu in Innsbrucku so s smučarjem v enajstih dneh na smučišču izvajali preiskave, da bi se dokopali do čim več spoznanj o kratkem spancu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.