Nekoč so tu letovali otroci, znani Slovenec pa dom spremenil v luksuzni hotel

Foto: Instagram
Foto: Instagram
V Srednjem Vrhu s pogledom na Julijske Alpe danes stoji veličasten Chalet Sofija.
Oglej si celoten članek

Eden najbolj znanih ljubljanskih gostincev Svetozar Raspopović Pope je za oddajo Ambienti odprl vrata svojega luksuznega butičnega hotela. Pope ga je za 335 tisoč evrov na javni dražbi kupil od ljubljanske občine, prenovil v luksuzni hotel, oblečen v tradicionalne skodle, kjer gostje za nočitev odštejejo od tisoč evrov naprej. 

V skodle odet luksuzni objekt v Srednjem Vrhu nad Gozdom Martuljkom je zrasel na območju nekdanjega mladinskega počitniškega doma, ki je kasneje prešel v zasebno last in začel počasi propadati.

Novi lastnik je z arhitektom Nikijem Bonettijem ustvaril presežek in kvaliteten objekt, ki omogoča razgled na dih jemajoče Julijske alpe. Objekt je kot nekakšen posnetek vršacev, ki ga obdajajo.

Prelivni bazen z razgledom na smučišče je uporaben tudi pozmi, saj ga ogrevajo na 38 stopinj, iz zunanjega bazena pa se notranjost nadaljuje v razkošni welness. Vse sobe imajo prekrivne terase, kar omogoča, da se na njih lahko uživa tako poleti kot pozimi. 

Sobe je Pope poimenoval po svojih družinskih članih, vnukih, tako se gostje lahko sprostijo v sobah Izabela, Aleksander, Izak, Kristian in Tara. Poleg dih jemajočih razgledov, sprostitve in pestrih aktivnosti, pa obljubljajo tudi nepozabne kulinarične izkušnje, ki so plod dolgoletnega kulinaričnega znanja. Pope je namreč lastnik ene najbolj znanih ljubljanskih restavracij, Gostilne As. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:49 9. Oktober 2024.

    Tole je Jankovič "prodal" svojemu prijatelju...

  • 08:58 9. Oktober 2024.

    Lastnik pope na papirju,drugače pa lasniki bivši strici iz ozadja, orlovo gnezdo po naše

  • www
    08:30 9. Oktober 2024.

    slovenec my ass

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.