Mnogi, tudi profesionalni kuharji, poudarjajo, da je treba piščančje meso dobro oprati pod curkom vode, preden ga skuhate. Raziskave pa so pokazale, da se bakterij in salmonele s pranjem mesa ne boste znebili. Ravno nasprotno! Bakterije boste zaradi brizganja vode raznesli po kuhinji.
Claudia Schuller z nemškega urada za prehrano pranje mesa prav tako odsvetuje. Bakterij se boste znebili le, če boste meso vsaj 10 minut pekli oziroma kuhali na 70 stopinjah.
Če se kljub temu nočete odpovedati pranju mesa, kuhinjo oziroma korito po končanem delu dobro očistite. Strokovnjaki poleg tega svetujejo, da na pultu najprej pripravite zelenjavo in šele nato meso. Priporočljivo je tudi, da uporabite različne deske in da meso ne režete z istim nožem kot ostala živila.
Ne perite surovega mesa
Ko boste to prebrali, surovega piščančjega mesa pred termično obdelavo nikoli več ne boste oprali.
Ni za dober tek!<br /><br />Hotelska restavracija v Anambri, Nigerija, je bila uskladiščena s človeškimi organi, za pripravo mesnih jedi… …
če že izplačevalec ve, da gre za denarno nagrado, za katero nagrajenec ni sam 'kriv', da jo je dobil, je …
Tudi butlji ne...