Ne morem doživeti orgazma

Foto: Žurnal24
Nikakor ne morem doživeti orgazma. Kako naj med spolnim odnosom odklopim vse telo in se zgolj prepustim občutkom?
Oglej si celoten članek

S partnerjem sva v zvezi od oktobra 2007. Na račun mojih nedoživetih orgazmov je najin odnos na kocki, saj njega spolnost ne zadovoljuje, če partnerica ne doživi orgazma. Z njim ni nič narobe… Uživam v vsem, kar počneva, le orgazma ni. Želim si ga, a resnično ne vem, kaj je treba premakniti oziroma v katerem grmu tiči zajec. V lastnem spolnem življenju sem doživela zelo malo orgazmov, nekatere pripadnice nežnejšega spola jih doživijo šest ali sedem v enem dnevu … Jaz sem jih toliko nanizala v osmih letih. Tudi samozadovoljevanje ne obrodi sadov. Resnično bi potrebovala vaš nasvet, mnenje. Saj ga ne želim izgubiti, prav tako ne želim, da je nesrečen.

 

Potrebujete nasvet?

Vprašanja za dr. Ireno Rahne Otorepec pošljite na: svetovanje@zurnal24.si

Odgovor
Če se preveč trudite in imate do sebe zahtevo, da morate doživeti orgazem, da je to cilj vsake spolne dejavnosti, ne morete biti sproščeni in se težko prepustite uživanju in občutkom. Poleg tega ste zelo zaskrbljeni, da bo odnos razpadel, ker vi niste spolno uspešni in tudi partner ni zadovoljen. Pomembnejše v spolnosti pa je soustvarjanje erotično-seksualnega užitka in s tem doživljanje ugodja, ne zgolj doseganje spolnega vrhunca. To, da imate izkušnje orgazma, čeprav do sedaj redke, pomeni, da do njega lahko spet pridete. Mogoče se morate spomniti, kaj je takrat delovalo, da ste se lahko v celoti prepustili ljubljenju. Ni pomembno, da se primerjate z drugimi ženskami. Samozadovoljevanje je zelo pomembna izkušnja, prek katere lahko ženska doživljanje prenese v spolni odnos, lahko tudi prek izkušnje samozadovoljevanja vpričo partnerja. Ključno je torej, da se v mislih odrečete orgazmu za vsako ceno, ampak delate na sproščanju. Telesa ni treba odklopiti, ampak ga čutiti. Poskušajte vključiti katerekoli spolne fantazije, ki na vas delujejo spodbudno. Predigra naj poteka počasi, dovolj časa si vzemita tudi za ljubljenje. Zelo pomembno je, da se s strani partnerja čutite sprejeti in ljubljeni, da sta si čustveno blizu. Tudi partner bi moral spremeniti svoja prepričanja, kaj je uspešen spolni odnos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.