Ne boj se oranžne, tudi če obožuješ črno...

Foto: Martina Borščak za Martina Makes Makeup nataša Foto: Martina Borščak za Martina Makes Makeup nataša Foto: Martina Borščak za Martina Makes Makeup nataša
Spadate me hladne tipe? Preberite, kako se naličiti to jesen.
Oglej si celoten članek

Da se ne bi izgubili v poplavi posplošenih nasvetov o ličenju, smo se z uspešno slovensko mojstrico ličenja Martino Borščak odločili za drugačen pristop. V naslednjih tednih bomo jesenske trende in nekatera pravila ličenja prikazali na različnih tipih žensk. Serijo nasvetov začenjamo s tako imenovanim hladnim tipom, kamor spada tudi naš prvi model Nataša, ki ima črne lase, svetlo kožo in magično modre oči.

"Zanjo sem izbrala puder z roza podtonom, ker se želim približati njeni naravni barvi kože. Po ustrezno narejeni korekciji (rdeče mozoljčke sem prekrila z zelenim korektorjem, modre podočnjake z oranžnim), sem se lotila senčenja in tako poudarila naravne sence in odsev svetlobe na njenem obrazu. Pri nanašanju pudra, korektorja in senčenja moramo paziti na mehke prehode in zabrisovanja. Sledil je puder v prahu, s katerim utrdimo vse, kar smo nanesli pred tem, saj je osnova kremna,“ pravi Borščakova, ki je izbrala puder v prahu, ki vsebuje nežne bleščice in se s tem približala modnim smernicam, to je "glow  getter looku“, ki je trenutno zelo priljubljen videz modne hiše Ralph Lauren.

Dnevni make up
Borščakova je za Natašo izbrala rahel oranžen odtenek senčila in ga pokombinirala z rjavkastordečim. “Zakaj? Ker omenjene barve spadajo v kategorijo toplih odtenkov. Če bi Natašo lišila s hladnimi barvami – vijolično, modro - bi jo spremenila v Ledeno kraljico. Na očeh sem tako s prelivanjem teh barv ustvarila dimenzijo in s tem dosegla želeni učinek. S črtalom za oči narišemo še nežno črto, ki jo malce zabrišemo. Trepalnice privihamo in jih namažemo z maskaro. Na lica sem nanesla rahlo oranžen odtenek, barva lososa z rahlim pridihom roza barve. Ustnice sem obarvala dokaj nevtralno za bolj svež videz.“

Večerni make up
Mojstrica ličenja pred nanosom večernega make upa svetuje predpripravo kože, ki jo je dobro površinsko očistiti. "Naredimo lahko tudi rahel mehanski piling. V tem primeru je odlična limona, ki smo jo razpolovili in eno polovico pomočili v sladkor. Z limono si tako zmasiramo obraz in odluščimo vso odmrlo kožo ter si tako zagotovimo odlično obstojnost ličil, in to za vso noč! Na koncu nanesemo še vlažilno masko. V primeru mastne kože pa posežemo po kakšni glini, ker nase veže maščobo, ki si je na obrazu nikakor ne želimo, saj se zaradi nje na fotografijah svetimo.“

Sledimo istemu postopku nanosa podlage. "Tokrat bomo tako pri očeh kot pri ustnicah rahlo pretiravale. Oči bomo naličile v srebrno - črnih odtenkih z rahlim učinkom zadimljenih oči. Ustnice poudarimo z živo rdečo barvo. Pogumno in drzno. Pri nanosu temnejših senčil na očesu je treba paziti, da ne zaidemo preveč v vrh veke (highlight). Seveda se odločimo za umetne trepalnice. Sama sem izbrala čopke (na youtubu najdete veliko videov na temo umetnih trepalnic), ker ne želim izgledati kot prodajalke ljubezni. Ne pozabimo na obrvi. Sama uporabljam senčila, ker s tem dosežem želeno mehkobo obrvi, pri barvici vse izpade preveč strogo. Na lička tokrat nanesem rahel rdeč "blush“. Ustnice sem obrobila z rdečim svinčnikom, da preprečim razlitje šminke, nato dodam šminko. Za zaključek večernega ličenja je priporočljivo, da si obraz popršimo s t.i. fikserjem. Videz je bil opažen na modnih brveh Anne Sui.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.